lauantai 8. joulukuuta 2012

joulun kalenteri: 8. luukku

8. KOVA


NINTENDO
Tv:stä on hyvä jatkaa sen kautta toimivaan systeemiin. Nintendo Entertainment Systeemiin. Oli muuten aika heikko läppä, eikä minulla edes ole läppävikaa.

No joo, Nintendosta. Nintendo oli ensimmäinen pelikonsoli, joka taloudessamme oli. Olin hyvin pieni mukula, kun teimme koko perheen reissun Hollantiin Punaisten lyhtyjen alueelle. Taisin olla jotain neljä (4) tai viisi (5). Tarkkaan en muista, on kyseinen reissu hiukan huonossa muistissa.

Jostain elektroniikkatyylisessä putiikissa oli pelattavana Nintendo. Se oli semmoinen laitos, että peli vaihtui aina yhden kentän jälkeen tai pelihahmon ”kuoltua”. Suunnilleen 5-10 eri peliä siinä oli. Ihan kyseinen Nintendo ei mukaan lähtenyt, mutta jonkinlainen NES-paketti sieltä lähti. Peleinä ainakin ”Super Mario” ja ”Duck Hunt”, mitkä olivat samalla pelikasetilla. Ja toki ”Duck Huntiin” kuuluva pyssy.

Tarkoittamani laitos


Aluksi tykkäsin enemmänkin katsella, kun isosiskoni pelaili kavereiden kanssa. Itseasiassa jopa pelkäsin aina, kun pelin laittoi ”pauselle”. Kuinka idiootti mukula olenkaan ollut... Myöhemmin oma innostus pelaamiseen alkoi ja saimmekin Nintendolle lisää pelejä. Kotona kun oli tylsää, Nintendo oli helppo laittaa päälle. Jopa silloin, kun talouteemme tuli PC ja NHL 97, tuli Nintendoa yhä pelailtua.

Jonkinlaiset ”pro -skillssit” Jumala oli minulle suonut, kun pystyin melkeinpä pelin kuin pelin läpäisemään alle viikossa. Jotkut jopa yhden päivän aikana. Muistan jopa Mustan Pörssin pihalle parkkeeratun Nintendo-bussin, jossa kävin kokeilemassa erilaisia pelejä. Ja leijumisen yläastelaisille sekä lukiolaisille vetämällä pari peliä läpi. Aivan täydellinen en minäkään ollut ja täysin mahdoton ”Turtles” (se ensimmäinen) ei tullut koskaan läpäistyä. Mutta jos Suomessa olisi aikanaan ollut ”The Wizard” -leffan tyylinen peliturnaus, olisin varmasti osallistunut siihen. Ainakin halunnut osallistua. Olihan se kieltämättä lapsuuden haave pelata videopelejä ammattikseen, tai edes pyörittää videopeleihin perustuvaa liikettä. Nintendo kuitenkin oli ilmiö, mikä vaikutti suuresti minuun. Olihan laivoissa ja huvipuistoissa peliluolia, missä pääsi pelaamaan juurikin Nintendoa. Silja Europan vastaavaa paikkaa taidettiin kutsuakin ”Nintendo-luolaksi”.

Yllä Nintendo -aikakauden parhainta musisointia. Ja itse pelikin parhaimmistoa


Meillä taisi olla parhaimmillaan n. 30 eri peliä + pelikasetti, mikä sisälsi 52 peliä. Ihan mukavasti siis. Teknologia kuitenkin kehittyi ja koko ala-asteen Nintendoa pelaillut Antti halusi uudempaa ja ”parempaa” konsolia. Noin seitsemän (7) vuotta Nintendo palveli mahtavasti, kunnes myin sen PlayStationin tieltä. Itsehän siis olen ”menettänyt” täysin Super Nintendon ja Segan aikakauden. Toisaalta sillä ei ollut väliä, Nintendo oli ihan tykki peliväline. Nintendon pois myyminen onkin myöhemmässä elämänvaiheessa harmittanut useasti ja toivon omistavani kyseisen konsolin vielä. Vastaavanlaisella peliarsenaalilla.

Kyllä, se on Selänteen Teukka

Uskon Nintendon olevan suurin syypää siihen, että peukaloni ovat naksuneet viimeiset kymmenen vuotta. Mutta mitä sen väliä? Ei se ainakaan tehnyt minusta sarjamurhaajaa, mitä nykytrendin mukaan videopelit tekevät. Myönnän kuitenkin olevani ”vanha nintendohomo”, joka haikailee kyseisen konsolin ja pelien perään. Senhän usein huomaa pukeutumisestanikin.

Jos jollain on myydä Nintendo, olen kiinnostunut. Jos joku on aikeissa perustaa videopeleillä elävän yrityksen, olen kiinnostunut siitäkin. Oikeasti.


8. luukun lapsuuteni harmaa laatikko


Nintendo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti