tiistai 11. joulukuuta 2012

joulun kalenteri: 11. luukku

11. KOVA


Facebook


Sinäkin käytät sitä. Luultavasti myös löysit tämän Facebookin kautta. Nih.Facebook on tarjonnut minulle paljon mahdollisuuksia. Uskon myös monille muille tapahtuneen niin. Moniin vanhoihin tuttaviin on saanut yhteyden ja erinäisiin tapahtumiin on saanut kutsuja. Naapurikyttäämistä voi harrastaa, nauraa toisten bilekuville tai ”spämmätä” keinotekoisella joulukalenterillaan. Facebook on myös korvannut melko kätevästi toiset keskusteluohjelmat Messengerin ja ircin. Sinänsä se on väärin, sillä ircaaminen on pop. Huom! Kyseessä ei ole IRC-Galleria. Vaikkakin Facebook on korvannut IRC-Galleriankin paikkana esittääkseen kuvia.

Viime kesäni oli upea, eikä se mielestäni olisi toteutunut ilman Facebookia. ”Feissarilla” sain kutsun syntymäpäiväkutsuille, juhannussuunnitelmat selkeni ja pääsin festareille mm. vanhojen koulukavereiden ja junnuaikojen lätkäkaverin kanssa. Ja marraskuussakin kutsun liki tuntemattoman porukan kanssa risteilemään Dr. Albanin kanssa. Festarikesäni festeistä ainoastaan Karmarock ja Porispere EI järkkääntynyt Facebookin kautta.

Kesän riennoista taas sain uusia Face -kavereita, joista osan kanssa on tullut säännöllisen epäsäännöllisesti juteltua. Kuin myös kuvia, joissa olen sammuneena saanut sormen nenääni.Oikeastaan viime kesän ansiosta päätin nostaa Facebookin mukaan kalenteriini.

Mutta jos unohdetaan kesä hetkeksi, kun ulkona on luntakin ja kaikkea.

Facebook on narsistien leikkikenttä, jossa halutaan ihmisten huomiota tilapäivityksillä tai kuvilla. Jotkut pässit jakavat blogiaan, jossa kertovat elämästään 24:nä päivänä peräkkäin. Toisinaan nämä seikat saattavat ärsyttää allekirjoittanutta; ei minua kiinnosta kenen tiskirätti tipahti maahan tai kuka kutsuu ”Bubble Wars” -peliin mukaan. Mutta jos poistaa/estää jonkun kaverin, ”voi menettää jonkun hauskan jutun ja tilapäivityksen”.

En nyt jaksa muistaa, olenko joskus kertonut omasta ”naamakirjan” käyttämisestäni. Mutta nytpä kerron:

Kaikki tekemiseni on hyvin suurella todennäköisyydellä harkittuja tekoja. Missä määrin, se vaihtelee. Yleensä pyrin tuomaan jotain sellaista, mikä saisi edes yhden ihmisen hymyilemään tai nauramaan. Jos olen edes sen yhden saanut huvittumaan, tunnen onnistuneeni. Toisinaan yritin (ehkä vielä nykyäänkin yritän) provosoida tekemisilläni saadakseni ihmiset suuttumaan ja hermostumaan. Mikä taas sai minut huvittumaan ja on myös johtanut arviolta kymmenen Face -kaverin vähentymiseen, koska he eivät nähneet/ymmärtäneet ”trollaamistani”. Yritän myös tuoda Facebookin kautta esiin jotain uniikkia, mikä kiinnostaisi ihmisiä. Ja se on myös tämän kalenterin idea.Nyt taisin rikkoa ~ kuusi (6) vuotta luomani ”gimmickini” täysin, mutta menkööt.

Miten päin vain. Käyttäkää ihmiset tätä Facebookia hyväksenne, ihan miten itse tahdotte. Provosoikaa, naurattakaa, itkettäkää, niin Facebook toimii. Jos minä onnistuin tekemään Facebookilla itselleni ehkä parhaimman kesäni ikinä, niin miksette myös tekin.11. luukun mahdollisuuksien antaja


Facebook

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti