tiistai 4. joulukuuta 2012

joulun kalenteri: 4. luukku

4. KOVA


KonjakkiMyönnän. On tässä kalenterissa aika tylsiä ja olemattomia asioita. Tämä(kin) on yksi niistä.

Mietein kalenteria suunnitellessa, onko oikein ottaa alkoholia mukaan tähän. Varmasti monet ammatti- ja piilojuopot Facebook -kaverini olisivat laatineet tähän erinäisissä järjestyksissä jallu, kossu ja kaljaa. Ehkä pirtukin.

Konjakki kuitenkin nousi nopeasti esiin, kun listasin tärkeitä asioita. Mikä sinänsä on mielestäni hassua. Onhan konjakki eksoottinen ja narsistien juoma, mutta... Hmm, joo.

En minäkään konjakista aluksi pitänyt. Paskalta se maistui, jos sitä vertasi limuviinoihin. Joskus muinoin villissä nuoruudessani ollessani jotain 22 vuotta isäni tarjosi minulle konjakkia, kun olin orastavassa flunssassa. En minä mausta pitänyt, mutta huomasin sen helpottavan kurkkukipuun ja avaavan päätä räästä (en tiedä taivutinko sanan ”räkä” oikein). Siitä lähtien flunssaisena painelin isän viinakaapille. Siitä se tottuminen konjakin makuunkin alkoi.

Konjakista on tullut myös eräänlainen tapa aloittaa viikonloppu, erityisesti iltavuoron jälkeen. Tarkoituksena ei ole kännejä riipaista, mutta fiilis on jotain kuninkaallista mennä perjantaina iltavuoron jälkeen parvekkeelle nauttimaan mukillinen lämmikettä. Toki, voi niitä tekosyitä keksiä muitakin konjakin napsimiseen. Vaikka sitten aamukahvi.

Konjakki oli myös hyvin tärkeä tekijä seuratessani olympialaisia


Varmaksi en osaa sanoa, paljonko kuluneen vuoden aikana vetelin sinistä Larsenia. Arvioisin kuitenkin vieneeni 5-6 pulloa lasinkeräykseen. Suunnilleen samalla vauhdilla niitä saa tuoda laivareissuilta kotiin.

Nyt näin kesän jälkeen, kun oma juominenkin on ollut hillitympää, niin olutta vahvempi alkaa viemään muistia helposti. Sininen Larsen sisältää sen verran voltteja, ettei sitä uskalla liikaa ottaa humaltumistarkoitukseen.


Tai paskat, ihan hyvin voi.


4. luukun juoma


Konjakki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti