perjantai 7. joulukuuta 2012

joulun kalenteri: 7. luukku

7. KOVA


TV


Jollain tasolla voisi sanoa minun olevan riippuvainen tv:stä. Parempi sekin kuin heroiini.

Siitä saakka, kun olen muinaisessa lapsuudessani saanut oman huoneen ja muistaakseni omilla rahoilla ostanut ensimmäisen pienen tv:n, oli se aina päällä huoneessa ollessani. Aina ei välttämättä katsoakseni, vaan ns. pitämään seuraa. Tämä tapa on jatkunut kauan ja juuri nytkin minulla on tv päällä, vaikka en siitä varsinaisesti mitään katsokaan.Hyyyi, se kuluttaa turhaan sähköä ja hiilijalanjälki kasvaa”. Haista sinä paska, joka moisesta uliset. Kuitenkin olet tänään käynyt kaupassa autolla kävelyn/pyöräilyn sijaan tai ulostanut WC:ssä sen sijaan, että ekologisesti toimittaisit tarpeesi metsään. Kuten minä teen. Nih.

Tämmöinen ”kuluttava” tapani on kuitenkin suonut erinäisiä mahdollisuuksia ja kokemuksia. Aikanaan MoonTV:n ollessa oikeasti elossa, tykkäsin pitää tätä kanavaa auki. Kyseinen kanava uusi ohjelmansa n. kerran viikossa, mutta aina saattoi kanavalta löytyä joku helmi, mikä kiinnitti sitten huomion. MoonTV:n kuoltua kanava vaihtui Urheilukanavaan, kunnes sekin kuoli. Ilmeisesti onnistun jollain tasolla tapattamaan tiettyjä tv-kanavia, joita pidän seuraksi päällä. Tällä hetkellä kohteenani onkin kaikkien suosikki TV 7. Mikä yllättävää kyllä toisinaan nappaa seuraamaan ohjelmiensa suunnattoman myötähäpeän ansiosta.

Saatan olla vanhanaikainen, mutta olen pitänyt elämääni rytmissä tv-ohjelmian avulla. Toiset kun käyttävät Yle Areenaa, lataavat tv-sarjoja netistä ja katsovat ne reaaliajassa tai viikonloppuisin maratoneina, tykkään aikatauluttaa tv-katsomiseni laadittujen tv-ohjelmien mukaan. En tiedä miksi, kai se vain on hauskaa tiedostaa ”Frendien” alkavan Subilta klo 18, jolloin siirryn niitä seuraamaan. Onhan ne jaksot nähty jo ehkä kuusi (6) kertaa, mutta silti. Taikka Nelosen viikonloppujen leffaputket. Tai jotain muuta. Mutta ei ”Kauniita ja Rohkeita”. Ymmärtänette varmaan pointtini.

Tv on myös hyvä tapa tappaa aikaa ja sopii sosiaaliseen tilanteeseen. Kanavia on tarjolla nykyään suoraan sanottuna helvetisti, niin joltain kanavalta löytyy jossain määrin katsottava ohjelma. Vieraiden ollessa paikalla ei hiljaisena hetkenä tarvitse käynnistää tuijotuskilpailua, kun voi tyytyä katsomaan tv:tä ja tarpeen tullen kommentoida sieltä tulevaa juttua.

Niin noh. Ehkä ”tv” ei sinänsä käsitä tv-kanavien sisältöä. Tv:n kautta niitä kuitenkin katselen, enkä läppäristäni.7. luukun seuralainen


TV

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti