maanantai 9. joulukuuta 2013

joulun kalenteri vol.2: 9. luukku.Never Back Down, 2008Niin. Kun jotkut leffat kolahtaa, niin ne kolahtaa. En sen paremmin osaa puolustella tätä leffaa.

”Never Back Downia” voinee pitää teinielokuvana. Sitä voinee pitää myös toimintaelokuvana. Aika jännä asetelma. Kärjistäen sen voisi sanoa olevan miksausta ”Breakfast Clubia” ja ”BloodSportia”.


UFC touhut on pop. Olleet jo pitkään. Ja siihen hengeenvetoon tehtiinkin tämä leffa.

Sean Fariksen esittämä Jake Tyler muuttaa perheensä kanssa uuteen kaupunkiin, minkä nuoriso on täynnä rikkaita ja snobeja. Poikkeuksena on heidän ”pimeät” tappelunsa ilman sääntöjä. Kuin Euran grillikioskijonosta. Cam Gigandetin esittämä Ryan hyppii Jaken silmille, eikä tilannetta edesauta Ryanin ylivoimaisuus katutappelussa. ON SIIS AIKA TREENATA ROCKYN TYYLIIN JA PALATA PIEKSEMÄÄN RYAN!

Okei, myönnetään. Olen ihan hulluna näihin 80-luvun hengen toimintapätkiin, mitkä noudattaa AINA samaa kaavaa: ensin kaikki on kivasti, yllättävä juonenkäänne, tulee vastoinkäyminen, läheinen kuolee/muu harmitus, ankara treenaaminen, pakollinen rakastelukohtaus, taistelu, voitto.

Jos ei ihan näin sanatarkasti, niin ainakin melkein ”Never Back Down” tätä kaavaa noudattaa. Ja vittuakos siinä, nautin näistä leffoista!

Tilanne on kuin "Tekken 4:stä". Tai ainakin jostain "Tekkenistä".


IMDb arvostaa: 6,4
Kalmari arvostaa: 7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti