tiistai 3. joulukuuta 2013

joulun kalenteri vol.2: 3. luukku.






Brian Cox näytteli vuonna 2008 elokuvassa ”Red”, vuonna 2010 hän näytteli elokuvassa ”Red”. Nyt taitaa joku juttu kusta tässä?

No ei. Kyseessä kuitenkin kaksi täysin eri elokuvaa, vaikka myöhempi Bruce Williksen ja Morgan Freemanin pääosittama elokuva päättikin kierrättää nimen uudelleen. Aika typerää.


Vanhemmassa ”punaisessa” Brian Coxilla on koira, minkä nimi on ”Red”. Ohhohhoo, siitähän se leffan nimikin tulee! Paikalliset teinit, jotka monen kukkahattumummon mielestä on yhteiskunnan raunioita konsolipelien, energiajuomien ja Frontside Ollien turmelemia, bongaavat Coxin esittämän Ludlowin ja tämän koiran järven rannalta. Kuin parhaimpanakin läppänä, nuoriso päättää ampua koiran hengiltä. Ludlowin hetken itseään keräiltyä, hän päättää lähteä hyvitysretkelle (hahaa, nokkela suomennos ollut elokuvalle).

No joo. Ehkä Stallonen ja Iso-Aatun parissa kasvaneena odotin tästä jotain hillitöntä ”hyvitystä” haulikkoteurastuksineen. Sitä ei kuitenkaan ole elokuvassa luvassa, hitto vie. Mutta asetelma on kuitenkin sen verran herkullinen, että se pitää otteessaan. Ainakin itseäni kiinnosti seurata loppuun saakka, tuleeko sitä hyvitystä ja missä muodossa se tulee. Ja tuleeko ruumiita?

Vanhana leffahomona itseäni miellytti myös elokuvan suhteellisen nimetön näyttelijäkaarti: tunnetuimpina pääosassa Brian Cox, joka toisessa ”punaisessa” on pienessä sivuosassa, ”Nightmare On Elm Street” -leffoista Freddynä tunnettu Robert Englund ja mm. ”Pelastakaa Sotamies Ryanissa” mukana ollut Tom Sizemore. Mitättömiä asioita monille, mutta itse tykkäilen bongata tämmöisiä asioita.

Plussaa vielä elokuvan suhteellisen lyhyestä juoksuajasta: 93 minuuttia. Ei luulisi olevan liian pitkä rasti monille.



IMDb arvostaa: 7,0
Kalmari arvostaa: 7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti