keskiviikko 11. joulukuuta 2013

joulun kalenteri vol.2: 11. luukku.Vuosi 1986 oli lentokoneleffojen kulta-aikaa, koska silloin tuli kaksi paskaa lentsikkaelokuvaa: lievästi hinttimäinen ”Top Gun” ja lapsellisen typerä ”Rautakotka”. Paitsi että...

”Rautakotka” on ihan saatanan huikea.


Jason Gedrickin näyttelemä fiktiivinen hahmo Doug Masters (JEAH! Todellakin mestari!) on high schoolinsa loppukintereillä oleva teini, jonka lentäjä-ässä isä kaapataan pahojen terroristisetien toimesta Lähi-itään. Mitä voi Doug tehdä? Hävittäjäsimulaattorissa aikaa viettänyt napero lento-opetusta hävittäjäveteraanilta. Entä sen jälkeen? Nuorempi Mestarit lentää ampumaan terroristeja yksitellen alas ja pelastamaan isänsä!

Siis vittu! Voiko yhtään mahtavampaa leffaideaa ollakaan? ”Rautakotka” on niin takuuvarmaa ”aivot narikkaan” kamaa, että tästä ei voi kuin nauttia. Melko varmasti vakavalla otteella tehty elokuva aiheuttaa useampia naurukohtauksia tahattoman komiikkansa ansiosta. Siis, huomattavan paljon enemmän naurua ja iloa kuin ”Top Gunin” Maverickin ja Icemanin orastava gaysuhde.

Yksi räjähdys veivataan eri kohdissa luultavasti sata kertaa ja nuoren klopin nousu hävittäjäguruksi. Oikeasti, ihan mahtavaa. ”Rautakotka” on koko komeudessaan kategoriassa ”guilty pleasure”.

Mestari ja hänen opettajansa.

Elokuva on niin tökerö, että siitä nauttii suunnattomasti. Pikkupoikamaisella innokkuudella, kerta toisensa jälkeen.


IMDb arvostaa: 5,0
Kalmari arvostaa: 7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti