sunnuntai 8. joulukuuta 2013

joulun kalenteri vol.2: 8. luukku.
”Punainen Nauha” on kummajainen suomalaisessa elokuvamaailmassa. Ensinnäkin, se on tehty tv-elokuvaksi nimekkäistä näyttelijöistä huolimatta. Toiseksi, elokuva on hauskimpia kotimaisia komedioita sitten ”Ponterosan”.

Kai Lehtinen näyttelee mikrotukihenkilö Turusta, joka ei ole koskaan, noh, saanut pillua. Mutta siihen on tultava muutos, kun avuton peräkammarinpoika ihastuu naiseen punaisessa nauhassa. Ilkka Heiskasen esittämä Pekkarinen, vanha kunnon kunnon vanha naistenmies yrittää Turusta sitten auttaa tässä asiassa. Ja ”spoiler spoiler” kyllähän Turunen lopulta saa.

Miksi ”Punainen Nauha” on sitten hauska? No miettikää perkele. Sellainen 50-vuotias neitsyt, joka haluaa päästä kokemaan naisen huuman. Joo joo, Steve Carrell näytteli 40v neitsyttä, mutta Turunen onkin 50! Ja asetelmana arka mikrotukihenkilö on hauskempi, kuin loppuun kulutettu idea sarjakuvanörtistä. Tai niin, aika sama asiahan se taitaa olla.

Jos ette usko tämän olevan hauska kotimainen elokuva, niin hitto vieköön, etsikää tämä jostain. Viimeistään kunnollinen nauru pääsee siinä kohdassa, kun Turunen tokaisee ”sain pillua”.

Nyt on Turusella tsäänssi.

Kunnes taas muistaa, että omasta kokemusarkistosta vielä puuttuu se naisen kosketus.

Perkele.


IMDb arvostaa: 7,4
Kalmari arvostaa: 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti