torstai 19. joulukuuta 2013

joulun kalenteri vol.2: 19. luukku.Jestas, kolmas tanskalainen elokuva tässä kalenterissa.

”Klovni” edustaa juurikin sitä huonoa huumoria, mitä ”Ronal Barbarenissakin” kylvettiin. Ts. elokuva on hauska. Jopa liian törkeällä tavalla.


Frank ja Casper ovat toverukset, joiden on tarkoitus lähteä ultimaattiselle ”Tour de Pimp” -kanoottiretkelle. Eli, treenataan melojen kanssa jo valmiiksi ennen pillutouhuja. Hommaan tulee kuitenkin mutka, kun Frank ottaa holhottavakseen reissulle mukaan 12-vuotiaan sukulaispoikansa Bonin. Miten isärooli onnistuu ultimaattisella pilluretkellä? Sepä se.

Elokuvan huumori on häpeällistä, ala-arvoista ja törkeää. Paikoitelleen törkeämpää kuin ”South Parkissa”. Ja siksi leffa onkin listalleni päässytkin. Mitään yksittäisi tapauksia en halua kertoa, vaikka haluaisin. Ihan vain siksi, ettei vitsien yllätysmomentti mene rikki, jos/kun elokuvan katsotte.

Sivistyneiden ihmisten ei kannata nähdä vaivaa ja etsiä tätä katsottavaksi, sillä heidän huumorintajunsa lienee olevan paska. ”Klovnissa” ei nähdä mitään arvokasta ja ”ylemmän kansalaisten” huumoria siitä, miten hassusti joku politiikko on sekoittanut debetin ja kreditin. Hohohoo, hitto kun melkein itseänikin naurattaa tämmöinen parempien kansalaisten tsoukittelu.


Jos uskaltaa ja osaa huumorintajultaan vajota jonnekin ”South Parkin” tasolle, ehkä alemmaskin, ”Klovni” on siihen oikea ratkaisu. ”Perhe On Painajaisen” ystävällismielinen leikittely Gaylord Fockerin nimellä jää pahasti ”Klovnin” jalkoihin pyörimään. Ainakin viimeistään siinä kohtaa, kun elokuvan odottaa jo loppuneen, mutta potkaiseekin vielä kerran katsojaa kasseille.

Kiitos tanskalaiset. Odotan innolla teiltä lisää ”Klovneja” ja ”Ronal Barbareja”.IMDb arvostaa: 7,1
Kalmari arvostaa: 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti