maanantai 2. joulukuuta 2013

joulun kalenteri vol.2: 2. luukku.
Joillakin on paska huumorintaju. Joillakin on vielä paskempi. Minulla ehkä paskin. Onneksi tanskalaiset osaavat tehdä suhteellisen paskan huumorin omaavaa animaatiota.Ronal on barbaari, jos sitä ei leffan nimestä osannut vielä päätellä. Mutta ei ihan Iso-Aatun näköinen barbaari, ehei. Enemmänkin sellainen pieni ja heiveröinen, jota ”Kummelin” Timo Kahilainen voisi helposti esittää. Vastoin kaikkia odotuksia (okei, onhan se odotettavissa) Ronalin pitää lähteä sankarihommiin, kun koko kotikylän barbaarit ovat jostain syystä epäkäytettävissä.

No, juoni on aika simppeli, puhkikulutettu. Paskakin. Ehkä animaatiokaan ei ole sulavinta, edes konsolipeleihin verrattuna. Mutta leffan huumori onkin se, mikä tekee tästä voittavan elokuvan. Ja se on se punainen lanka tässä. ”South Parkin” hengessä huumoria viedään alemmas ja alemmas, privaattialueille saakka. Ja se toimii, eihän ”South Parkin” animaatiokaan ole kaunista (joo joo, ei sen ole tarkoitus ollakaan).

Ehkä ihan suvun junioreille tätä ei kannattane esittää. Toki, onhan mm. kivespusseista joskus syytä tulla seksuaalivalistusta puberteettinuorille. Mutta nauretaan me lapsenmieliset aikuiset ensin tälle elokuvalle.


IMDb arvostaa: 6,5
Kalmari arvostaa: 7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti