sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

tonnin haaste, pvä 31: onnellisesti maalissa!

Se on ohi nyt, se todellakin on ohi nyt! Kiitos Jumala ja muut satukirjojen yliluonnolliset hahmot, joiden vuoksi maailmalla yhä soditaan.

Hieman meinasi kiire tulla haasteen kanssa, mutta kun jotain on luvattu tehdä, niin se helvetti vieköön viedään loppuun asti. Mikään vituta enempää kuin ihmiset, jotka lupailevat erinäisiä asioita, mutta jättävät ne toteuttamatta. On ehkä väärin sanoa, että en olisi ikinä antanut itselleni anteeksi, jos olisin tämän kanssa epäonnistunut, mutta äärimmäisen pettynyt olisin joka tapauksessa ollut. Luultavasti murtunut jalka olisi ollut se, mikä minua olisi estänyt tätä toteuttamasta. Oksennustaudissa (= krapulassa) olisin vain tuonut ämpärin tähän kuntofillarin viereen.

Excel ei valehtele: tonnin haaste on ohi!


Ja niin, olisihan minulla vielä ollut klo 5 saakka aamuun aikaa, ei nyt ihan viime tippaan tätä jätetty.

Tämä päivä oli aika simppeli. Eilisen ja yöllisten fillarointien jälkeen matkaa jäi tälle päivälle alle 60 kilometriä. Aamulla semmoinen varttimatka (n. 25 km), josta salille lukemaan ”Bodaus” -lehteä ja takaisin tv:n äärelle polkemaan haastetta pois, yleisurheilua samalla katsoen. Semmoinen päivä minulla tänään, semisti aika tyytyväinenkin olo on nyt.

Silloin joskus kauan sitten ennen haasteen alkamista puhuttiin 1000 kilometrin matkasta kuukauden sisään, jolloin itsekin lupasin lomallani vetää samanmoisen matkan. Noh, kaikkine viikonloppuineen lomastani taisi tulla 32 päivän mittainen (korjatkaa toki, jos olen väärässä). Hieman enemmän meni kuin kuukauden verran, mutta kuten lupailin, lomallani matkan suoritin. Ja jos vähän jeesustellaan, niin pyöräiltyjä päiviä ei tainnut tulla edes 20 kappaletta. Ehkä silkin ohuesti pyöräilin enemmän kuin puolet kalenterikuukauteen laskettavista päivistä. Sitä paitsi, pyöräilyistäni 95 % toteutui kuntopyörän selässä, jolloin jouduin polkemaan alituisesti ilman alamäkien helpotusta. Olenko siis kuitenkin tehnyt kovemman luokan saavutuksen? Olenko pelkkää voittoa? Vastaus: kyllä olen.

Ehkä en kuitenkaan saavuttanut niitä ajatuksia ja unelmia, joita asetin haastetta varten. Liki puolet lomasta tuli vietettyä festareilla tai vastaavassa oheistoiminnassa tölkitetty nestemäinen ohraleipä kädessä, ja se näkyy nyt vartalossani. Eikä mitenkään positiivisella tasolla. Kun haaveilin haasteen jälkeen olevani luokkaa ”markuspöyhönen”, niin pientä turvotusta on edelleen ja etureppu aavistuksen kasvanut. Ja luultavasti kasvaa edelleen, festarikesäni ei todellakaan ole vielä ohi. Ehkä voin kuitenkin tyydyttäytyä ajatuksella, että se reppu olisi rumempi ja täydempi, jos en olisi tätä haastetta suorittanut. Eilisen mittauksen mukaan elopainoni on pysynyt suunnilleen samoilla asteilla (~73 - 74 kg).

Toki, kun syksy ja talvi tulee, rauhoittuu minunkin menemiset festareiden ja muiden oheistoimintojen päätyttyä. Ja tuolloin, kun mahdollisesti tulee taas parin kuukauden mittaisia taukoja alkoholin suhteen, tämmöinen haaste olisi voinut olla hyvin optimaalinen tuolloin. Mutta tuskin lähden silloin suorittamaan. Enkä toki varmaksi tiedä, koska paukkuu kutsuja saunailtoihin tai paikalliseen anniskeluravintolaan katsomaan ”PistePisteen” keikkaa.

Vaikka tällä hetkellä vihaankin fillarointia nyt enemmän kuin suolakurkkua, niin uskon tämän muuttavan elämäntyyliäni entistä liikunnallisempaan suuntaan. Kun pyöräilyä joskus taas pystyy sietämään, voin helposti heittää iltavuoron jälkeen vielä tunnin lenkin. Ehkä päivää kohden voisi heittää helposti sen kahden tunnin pyöräilysetin, ellen innostu lähtemään juoksulenkille tai vastaavalle aerobiselle. Sen huomasin, että pyöräilyajan voi helposti ronkkia itselleen siitä tv:n katselusta ja netissä surffaamisesta. Erityisesti minun tapauksessani, kun todellakin omistan kuntofillarin ja voin katsoa tv:tä samaan aikaan. Varmasti jotkut steroidipumpatut möykyt nyt läyhää liiallisesta aerobisesta treenistä ja siitä, että lihakset ei kasva, kun en asu salilla ja syö rahkaa. Noh, haistakaa vittu. Ei minua kiinnosta näyttää ”Zangiefiltä” (katso oheinen kuva, jos et tunne hahmoa).Vähän kuin viime joulukuun joulukalenterissani, palautetta tuli tästäkin mukavasti. Ei ehkä niinkään paljoa henkilökohtaisesti kasvotusten kuin silloin, mutta sosiaalisen median kautta tuli reippaasti palautetta ja tykkäyksiä. Myönnän, kaikki huomiointi tuntuu loppupeleissä kivalta. Varmasti kaikkien mielestä tuntuu. Tarkkaa ”stalkkaajien” määrää en osaa ja pysty varmaksi sanomaan, koska nuo tilastot toimii hyvin hassusti. Kahdessa ensimmäisessä tekstissä lukijoita oli ~ 300, sen jälkeen lukemat on pyörinyt välillä 50 – 120 (riippuen todella paljon tekstin otsikoinnista/blogitekstin kuvasta), pienin lukema on tainnut olla ~ 35. Voiko tästä siis vetää johtopäätöksen, että minulla on 35 vakituista ”stalkkaajaa”? Huikeeta. Semisti ehkä pelottavaakin.

Sitä en sitten taas tiedä, koska kirjoittelen seuraavaksi tekstejä. En todellakaan osaa repiä kirjoitettavaa tyhjästä ja sellaisista aiheista, mitkä kiinnostavat minua yhtä paljon kuin fasaania tuulimyllyn toiminta. Uskon kuitenkin jotain kakkaa kirjoittelevani, jos sellaista aikanaan keksin. Ja jos taas onnistuisi kehittämään joulukalenterin idean, mikä tulee olemaan viime vuotiseen tasoon verrattuna todella vaikeaa.

Iso kiitos kaikille, jotka jaksoitte näitä lukea ja kommentoida. Iso pahoittelu niille, joita vituttaa alituinen spämmäämiseni ”Facebookissa”. Iso pahoittelu niille, joita vituttaa kirjoitustyylini. Jos se niin kauheasti kyrpii, niin motkottakaa vielä tavastani ”failata” blogitekstien otsikointien kanssa tai tavastani tehdä ”feissari” -tilapäivitykset ilman isoa alkukirjainta. Tai siitä, että huumorintajuni on hyvin väsynyttä.

Erityisesti iso kiitos teille muutamalle, jotka pitkin lomaani jaksoitte uskoa ja kannustaa minun saavani tämä matka täyteen. Kiitos! Nyt olen ansainnut viime olympialaisista jääneen sikarin + konjakkiryypyn.

Näin seurasin viime kesänä suomalaisten otteita olympialaisissa
Ai niin, biisiä vielä. Tämä on hyvin helppo valinta tähän.Ja toki, iso kiitos vielä Teille, joiden kanssa sain viettää aikaa lomani aikana! Huomaatteko, teitittelin isolla alkukirjaimella Teille kaikille. Juuri nyt on kieltämättä hieman tyhjä ja haikea olo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti