maanantai 1. heinäkuuta 2013

tonnin haaste, pvä 18: et pysty.

No varmasti pystyn!

Kilometrejä on kirjoitushetkellä ~ 305. Haastetta riittää vielä siis liiankin paljon. Tarkoituksena oli ennen lomaa saavuttaa se 500 kilometriä tähän ajankohtaan mennessä, niin onhan siinä vielä kirimistä.

Mutta ei anneta sen haitata, sen verran huikeat viisi (5) päivää on takana! Oikeasti.

”Rock the Beach” oli varsin onnistunut festari. Järjestelyt olivat mielestäni parhaimmat, missä olen koskaan ollut. Alue oli harvinaisen fiksusti ideoitu, oluttelttoja sekä bajamajoja oli niin riittävästi, että minnekään en jonottanut missään vaiheessa paria minuuttia kauempaa. Oikeasti. Anniskelualueetkin oli kahden päälavan suhteen toteutettu niin nerokkaasti, että periaatteessa niistä ei tarvinnut poistua keikkoja katsoakseen. Tosin, oliko se välttämättä oman suosikkibändin kohdalla se optimaalisin paikka katsoa kusiaisen kokoisia artisteja, jotka periaattessä näki silloin vain screenin kautta. Ehkä siksi jossain määrin keskiviikon jälkeen jäikin harmittamaan ”Green Dayn” keikka, mikä tuli katsottua, yllätys yllätys, juurikin anniskelualueelta. Keskiviikkona tulikin ne kovimmat tumut vedettyä, ”Green Daytä” lukuunottamatta mitään erityistä suosikkibändiä ei ollut, vaikkakin ”Stone Sourin” ja ”Queens of the Stone Agen” keikoista nauteinkin. Ehkä suosikkien puuttuminen olikin riittävä syy kunnon ”pikkulauantaitumuun”.

Ennen tapahtumaa ihmetytti festaripäivien järjestely, sillä keskiviikkona alkanut festari piti torstaina välipäivää. Mikä lopulta osoittautuikin pelastukseksi ja itselle henk.koht. aivan loistavaksi turistipäiväksi. Reissuani isännöinyt emäntä Katri piti festarivuokralaisilleen turistikierrosta. ”Spårakoff” -ratikka (raitiovaunu, missä oli anniskeluoikeudet, jos joku ei ymmärtänyt) ja muutama Helsingin nähtävyys, minkä jälkeen päädyttiin ”Suomenlinnaan” leikkimään ja pussikaljoittelemaan. Takaisin palatessa metron kautta (kyllä, en ollut koskaan ennen matkustanut metrossa) Kallioon terassikaljalle. Joillekin varmasti jokapäiväistä toimintaa, joidenkin mielestä ehkä typerääkin turistileikkiä, mutta itse nautein täysillä koko päivästä. Kuitenkin Länsirannikolla koko elämänsä viettäneenä ja lähes kokonaan ulkomaanreissuja vaille jäänyt (noh, tulihan siellä Alpeilla käytyä ja Latviassa kiekkoa pelattua) niinkin isoon kaupunkiin tutustuminen oli huikea kokemus. Kun vielä sää ja seurue oli mahtavaa, niin ei tosiaankaan paskempi päivä. Alunperinhän olin toivonut päivää ”Linnanmäellä”, mutta olotilojenkin puolesta huvipuistoilun väliin jääminen ei haitannut yhtään.

Seikkailua "Suomenlinnassa"


Perjantai ja lauantai olivatkin itselle bändien suhteen isoimmat festaripäivät. ”Mustasch”, ”Apulanta”, ”Reckless Love” (gay enough?), uusi löytö ”Modestep” ja ”30 Seconds to MARS” (totally gay) tykittivät perjantaita, lauantaina taas ”Huoratron” pisti tamppaamaan, ”Kotiteollisuus” veti ihan viihdyttävän setin, ”Paramore” ja festareiden huipennus ja teiniaikojeni suosikkini ”Rammstein” täydensivät festarin. Ihan saatanan upeeta! Jos näiltä festareilta vielä jotain toivoisi, olisi se perinteinen leirintäalue. Toki, sehän olisi sijaintinsa puolesta melko mahdotonta, mutta voihan sitä haaveilla.

"Huoratron"!


Sunnuntaina puistopiknikin jälkeen kotiin palasi nuutunut, mutta onnellinen festarikävijä. Nuutumista oli sen verran, että pyöräillä ei jaksanut kuin 10-15 minuuttia ja darrahikoilu päätti lenkkeilyn. Mutta ei haitannut, niin hieno reissu kuitenkin alla. Joko tuli selväksi, upea reissu tuli tehtyä! Oikeasti! Upea reissu! Riittääkö?

Tänään on sitten ollut virtaakin jo. Aamulla fillarilla postiin ja kauppaan, sieltä salille treenaamaan taas festariläskiä pois. Sen jälkeen vielä tullut heitettyä pari lyhyttä/semipitkää lenkkiä, jolla tuo 300 kilometriä on tullut täyteen. Ja nyt kirjoittamisen aikana tietysti tullut/tulee vielä lisää.

Virittelin haavetta 700 kilometrin saavuttamisesta ennen lähtöä ”Ruisrockiin” (kyllä, festarikesäni ei todellakaan ole vielä ohi), mutta se 100 km päivää kohden voi olla kuntofillarillani aika iso haaste. ”Originaalilla” pyörälläni pidempien lenkkien heittäminen taas on vähän haasteellisempaa, kun takarengas tykkää toisinaan hieman vittuilla, enkä ole keksinyt sopivaa vastavittuilua. Nooh, yritetään nyt ainakin jotenkin kasvattaa kilometrien määrää.

Biisiä, jälleen. ”Rammstein” todellakin veti eeppisen setin ja festarien suurin yhteislaulanta kuuluikin bändin biisin ”Du Hastin” aikana. Ihan huikeeta.Niin, huomionarvoista reissussani on myös se, että lähes kaikki, joiden kanssa hengailin viime päivien aikana, ovat olleet minulle vieraita ihmisiä vielä vuosi sitten. Helvetti, itseasiassa edes yhdeksän (9) kuukautta sitten en heitä vielä tuntenut. Oikeasti ihmiset, jos tulee kutsuja yllättäviin tilaisuuksiin ja/tai mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin, niin tehkää se. Jos en olisi reilu vuosi sitten päättänyt lähteä mukaan yllättäviin ”seikkailuihin” tuntemattomien (taikka lähes tuntemattomien/”unohtuneiden”) ihmisten kanssa ja pysynyt edelleen mukavuusalueella, olisi tämäkin reissu jäänyt kokematta + monet muut eeppiset kokemukset (”Weekend Festival”, Ystävänpäiväreissu, Alpit, Viron reissu yms yms, näitä nyt on helvetisti).

Ehkä onkin jossain määrin ikävää, että monet vanhat tutut alkavat perheytymään ja/tai eivät jaksa/viitsi lähteä paikallista baaria pidemmälle. Joidenkin mielestä varmasti onkin säälittävää, että kaltaiseni lähes 30-vuotias viilettää festareilla ja ”GooMeilla” kuin mopoikäinen kakara hymy korvissa ja elämänintoa täynnä.

Nimenomaan, elämänintoa täynnä. Eikä se voi olla keneltäkään muulta pois, jos nautin lomasta ja erityisesti elämästäni juuri nyt.

"Wiiiii!"


Vaikka haastettani on vielä vajaa 700 kilometriä jäljellä. Hitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti