tiistai 2. heinäkuuta 2013

tonnin haaste, pvä 19: sujuu?

Kai sitä nyt voi olla jossain määrin tyytyväinen omaan suorittamiseen.

Eilen aloittaessani kirjoittamisen kilometrimäärä oli sen ~ 305 km, vuorokaudessa matkaa on tullut 70 kilometriä lisää. Aivan ei se 100 km päivää kohden tullut täyteen, mutta jonkin verran yli sen ”porilaisen”. Kyllä kai tämä tästä, vähitellen.

Päivä on muutenkin ollut fiilikseltään melkeinpä erinomainen. Aamulla (ts. klo 11) herättyäni polkaisin 10 kilometrin lenkin katsoen pois digiboksilla roikkuneen ”Van Helsingin”. Leffa ei mitenkään erityisen huikea ollut ja IMDb:n arvosana 5,8 on mielestäni aavistuksen yläkanttiin. Kyllähän sen nyt sen kerran katsoi. No joo, kun pyörälenkki tuli vedettyä, päätin unohtaa fillaroinnit, kiskoin lenkkarit jalkaan ja menin juoksemaan kolmen viikon tauon jälkeen. Juoksemista on tullut laiminlyötyä, mutta uskoisin sille olleen kelvollinen syykin: a) olen tätä pyöräilysysteemiä suorittanut ja b) tässä on ollut juhannusta ja ”Rock the Beachia”, joten suodaan se laiminlyönti toistaiseksi. Toki, olisihan sitä nytkin voinut jättää juoksuajat väliin. Itse pari vuotta takaperin innostuin taas juoksemisesta ja suunnitelmissa olisi joskus se maratonikin heittää. Polvi ei varmaan sitä kestäisi näillä näkymin, mutta jos edes se puolikas. Kympin kanssa polvi on ainakin yhteistyökykyinen. ”Teräsmieskisa” jäänee ikuiseksi haaveeksi, jopa lyhyen matkan sellainen. Uintitaito on sen verran heikkoa, tai hidasta, että avovedessä uidessa saisi mukana olla opetuskellukkeet. Ja mieluiten myös perämoottori ja uimavalvoja vahtimaan, etten haukkaa liikaa ahvenia suuhun.

Eiliseltä jäi mainitsematta ehkä yllättävänkin hyvä leffa, mikä tuli katsottua: ”Magic Mike”. Perussuomalaisten ja homofoobikkojen mielestä on varmaankin liian ”gaytä” katsoa miesstrippareista kertovaa leffaa, mutta itse tykkäsin siitä ja paljon. IMDb:n arvosana 6,1 onkin mielestäni alakanttiin, vaikka onhan tämä jollain tasolla köyhän miehen versio ”Boogie Nightsista”. Tässä tosin ei ollut Julianne Mooren tissejä kompensoimassa miesalastomuutta. Itselle myös hauska/erikoinen bongattava ”Magic Mikessä” oli hahmo nimeltä ”Tarzan”. Liian vanhaa stripparia esitti wrestlingissä paremmin kannuksensa hankkinut, mm. WWE:n raskaansarjan mestari, Kevin Nash. Ehtihän Nash myös itse Tony Halmeen kanssa painimaan samoihin aikoihin. Miten päin vaan, diggasin tosiaan leffasta ja suosittelen katsomaan. ”Superheterotkin” voivat sen huoletta katsoa, silloin lienee itsetutkiskelun aika, jos housuissa alkaa pullottamaan Channing Tatumin tanssiesityksen aikana. Itsellänihän ei alkanut, ei missään nimessä. En ainakaan myönnä. Hitto, mulla on muuten vieläkin varpaissa punaista kynsilakkaa viikonlopun jäljiltä.Pyöräilystä. Aamun lenkkien jälkeen tuli parit lyhyet kyläpyöräilyt suoritettua pois alta ja repäisin niiden jälkeen tunnin pyörälenkin kuntofillarilla. Tuli myös ”Rillit huurussa” -sarjan ajankin poljettua. Ja nyt taas kirjoittaessa. Sen verran päätin helpottaa omaa sotkemista kuntofillarilla, että poistatin taso-ohjelmat ja poljen ns. ”tasaisella”. Tarkoittaen siis, että pyörä ei simuloi ”ylämäkiä” ja ”alamäkiä” nostaen pyöräilyn raskautta. Ehkä näin saan tuntia kohden nipistettyä muutaman ylimääräisen kilometrin. Enkä edes huijaa tekemällä näin.

Ei tässä oikein sen ihmeempää ole tapahtunut. Kuntoiluja lukuunottamatta aika peruslaiska lomapäivä, jollaisen loman toki kuuluukin olla. Onhan tässä toki samalla pienellä innolla odotettu myös tulevan viikonlopun ”Ruissia”, jonka pääsen kokemaan ihka ensimmäistä kertaa (jee).

”Modestep” teki yllättävän vaikutuksen ”Rock the Beachissa”. Haluankin laitattaa sitä tähän. Kieltämättä harmittaa, etten aiemmin ole ollut tietoinen tällaisesta. Onhan niitä joitakin biisejä radiosta kuullut "vahingossa". Mutta silti. Olisin varmasti ollut elementissäni eturivissä ”Modestepin” keikalla. Noo, perjantaina ”Huoratron” (toisen kerran viikon sisään), ”Knife Party” ja ”Heavyweight DJ's” antaa aihetta tamppaamiseen ja ”kreibaamiseen”, eiköhän sillä pieni pettymys saada pois. Ja miehekästä ja haisevaa hikeä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti