torstai 11. heinäkuuta 2013

tonnin haaste, pvä 28: jokilaivat, turku + paavo.

Ei jumalauta. Tämän kanssa tulee ihan oikeasti kiire, kiitos festareiden ja ex tempore -”keppana-keskiviikkojen”. Mutta en voi ainakaan väittää, ettenkö olisi tosissaan nauttinut lomastani. Minun puolestani kesäloma voisi olla aina (lottovoitto, missä viivyt?).

Tosiaan, ”tumu-tiistai” venyikin kahden (2) päivän mittaiseksi. Siinä missä olin elätellyt unelmia pääsystä jo keskiviikoksi kotiin ja polkaissut useamman kilometrin, jäi näille päiville sitten rästiin pyöräiltävää... noh, vitusti. Aavistuksen krapulaisesta olotilasta huolimatta sitä on tullut pakotettua itseään fillaroimaan ja pari tuntia on jo tullut pyöräiltyä. Matkaa nyt jäljellä semmoiset 340 kilometriä ja nopean taulukon laskennalla, sekä lyhyen matematiikan oppimäärän mukaan, viettäisin pyörän selässä vielä 15 tuntia. Taidan huomenna komeroitua täysin tähän hikikomerooni ja polkea koko päivän.

Mutta joo, mukavat alkoholinsävytteiset pari päivää meni taas siivillä. ”Ruisrockissa” en saanut tarpeekseni vielä Turusta, joten sinne oli hyvä palata jokilaivailemaan. Tuli siinä testattua ilmeisesti vasta tänä kesänä vesistöön ilmestynyt ”Jakke Jokilautta” ja pimeän saavuttua paikallinen yöanniskeluravintola. Siinä kun oltiin yökerhossa riittävän tuubassa, oli jollain tasolla hyvä idea lähteä syömään paikallista ruokaa. Ja kun tästä reissusta selvittiin vain parilla selkänaarmulla, kello oli vielä riittävän vähän, jotta baariin saattoi vielä hyvillä mielin palata. Vuosia ja kokemuksia on takana jo liikaakiin, mutta en ihan heti muista tehneeni vastaavaa episodia ikinä. Aika huikea idea, oli lopulta taas energiaa palata tanssilattialle tamppaamaan.

Krapulaisen keskiviikko-olot hoidettiin parilla tasoittavalla. Pariin se ei sitten lopulta jäänyt, alkoi sen verran hyvin napsumaan (yllättäen, lomaa ja ”helppo” persoona), että Turku aneli jäämään vielä yhdeksi yöksi luokseen. Pienet keräilyt, jonka jälkeen suunnattiin ”Caribiaan” hukuttamaan viimeisetkin krapulat pois. Vaikka aluksi vastustin reissua tikkieni takia, niin olihan tuolla reissulla piristävä vaikutus. Ja olihan viimeisimmästä kylpylöinnistänikin ehtinyt aikaa jo kulumaan... noh, vitusti. ”Caribiasta” takaisin hostelliimme (ts. Sampon kämppään) tekemään ruokaa ja hakemaan viimeiset vauhdit ennen Turun yöelämää. Sen verran maaginen kokki olen (ts. täysin avuton), että sohvalta keittiöön tuijotellessa ruokaa oli ilmestynyt lautaselle valmiiksi. Yöklubissa taas tanssilattialle hyppimään ja nolaamaan itsensä täysin. Vähän olenkin ihmetellyt, miten en ole vielä onnistunut tanssillani päätymään ”YouTubeen”. Ehkä sekin kunnia vielä joskus toteutuu ja "Mehu-Jannen" tasoinen julkisuus on taattu.

Tuollaista settiä minulle tehtiin. Olin onnellinen.


Sellaiset pari yötä Turussa. Ei mitään elämää suurempaa, mutta satavarmasti hauskempaa, kuin meiningit Euran paikallisessa juottolassa. Tai Eurassa ylipäätään, lomallani tehdyt Helsingin ja Turun reissut kieltämättä saivat haaveilemaan muuttamisesta johonkin tällaiseen metropoliin. Vaikka, Eurakin tuntuu toisinaan olevan liian iso minunlaiselle narsistiselle kusipäälle.

Mutta oikeasti. Tämä haaste tullee viemään mehut tästä miehestä (”miehestä”) tulevan viikonlopun aikana. Kuten aikanaan tentteihin lukiessa, tämäkin piti jättää näin viime tippaan. Ja sitten sunnuntaina itketään, kuinka paska elämä minulla on ja jalat on pipi. Ei vaan, tuskin ne jalat kipeäksi tulee, elämän suhteen on jo myöhäistä.

Jonkun rytmiorkesterin biisi pitäisi tähän laittaa. Ja niin teenkin. Katselin tuossa viime viikolla animaation ”Räyhä-Ralf” (”Wreck-It Ralph”). Diggasin leffasta ja itseasiassa minun piti aikanaan teatterissa käydä katsomassa tämä. Leffa ei kuitenkaan pyörinyt riittävän kauaa paikallisessa teatterissa, enkä ehtinyt siksi käydä sitä katsastamassa. Vanhana ”nintendo-homona” elokuva oli itselle se ”must-see” -leffa, ja olihan tässä viittauksia lukuisiin tunnettuihin ja vähemmän tunnettuihin peleihin. Taas kerran se pikkupoika heräsi sielussani ja varmaan olisin täpinöissäni ollutkin teatterissa tätä katsoessa. Lisäksi nautin suunnattomasti (en tiedä miksi) ääninäyttelijöiden valintoja tähän leffaan. Itse en ainakaan olisi keksinyt osuvampia näyttelijöitä rooleihinsa, kuin mitä Jack McBrayer, Sarah Silverman ja Jane Lynch olivat. IMDb:n arvosana 7,8 onkin täysin aiheellinen tälle teokselle.

Mutta niin, musiikkikappaleeksi laitankin kyseisen leffan soundtrackilla olevan ”Owl City – When Can I See You Again?”. Miksi? Koska nyt Turussa kanssani aikaa viettäneet ihmiset tulen tapaamaan seuraavan kerran aivan liian pitkän ajan kuluttua. Kappaleen kysymys onkin osuva juuri tähän kaipuuseen. Siksi.Loma loppuu pian, tämä haaste ei. Onneksi tv:ssä pyörii nyt "RoboCop 2".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti