lauantai 17. lokakuuta 2015

aikamoinen aika ajatella aikaa.


Ihmisillä on kuulemma kauhea kiire nykyään. Vuorokaudessa on kuulemma liian vähän tunteja. Paskapuhetta, en kuulemma usko.


Breaking Bad on ilmeisesti hyvä sarja, se kannatta katsoa. Ei, se pitää katsoa! On kuulemma jatkuvasti juonenkäänteitä ja tapahtumia. Tuotantokausiakin viisi, yhden jakson kesto vaivainen tunti. Kyllä ainakin pari jaksoa päivässä ehtii katsomaan. Game Of Thrones on kuulemma myös kova sarja. Sitä tehdään yhä, jaksotkin on kestoltaan suunnilleen saman mittaiset kuin Breaking Badissa. Ja on pojat juonenkäänteitä siinäkin! Myös The Wire ja The Sopranos oli kovia tv-sarjoja! Nekin kannattaa katsoa, hetimmiten. Puhumattakaan True Detectivestä! Voi pojat sentään! Ja on Netflixissä kuulemma sellainenkin sarja kuin Narcos.

Hyviä elokuviakin on paljon. Moni on sellaisia, mitkä kannattaa ja mitkä kestää useamman katsomiskerran. On Terminaattoreita, Die Hardeja, Expendablesejä, Scary Movieta ja muuta vastaavaa. Televisiosta tulee välillä näitä elokuvia, välillä muitakin. Osa huonompia, mutta onneksi välillä esimerkiksi Teemalta tulee vanhoja klassikoita. Netflixistä ja Viaplaystä sun muista suoratoistopalveluista näkee myös elokuvia. Suhteellisen uusia, suhteellisen vanhoja. Näkee niitä kuitenkin. Leffateatteriin niitä kannattaa myös mennä katsomaan, eihän se vie päivästä kauaa aikaa. Tuskin se elokuva sitä kahta tuntia pidempi on. Toki ennen elokuvaa tulee mainoksia ihan helvetisti, mutta sen ajan voi älyluurilla somettaa. Hiphei!

Facebookin uutisvirrasta voi katsoa, mitä naapurin Mirkun kissalle kuuluu, minkälainen pinkki elefantti mahtaisin olla ja kas, naapurin Ylermi täyttää vuosia. Ei sitä ole näemmä ehtinyt käydä Facessa kuuteen tuntiin, mutta kai sitä uutisvirran ehtii lukemaan kolmessa vartissa. Sitten voikin tsekata Instagramistä uusimmat herutukset ja ”uuh käyn salilla” -kuvat. On siellä näemmä joku C-tason nevahööd -julkkiskin ottanut kuvan itsestään makaamassa sohvalla. Hyvin tärkeä tallentaa tämä näky verkkokalvoille. Twitteristä pitääkin tarkastaa Tuomas Enbusken ja Aleksi Valavuoren päivän minimivaatimuksena olevat 100+ twiittiä. Kas kummaa, Paawo livetwiittaa paikallisen uppopallojengin matsia. Täytyykin lukea ne kaikki twiitit, jotta saa käsityksen ottelun kulusta. Tuomari on paska, niin tietysti. Snapchatista voikin katsoa, mitä puuroa se Jussin serkkupojan kaima on syönyt aamusti. Ohhoh, Jussin serkkupojan kaima onkin näemmä kuvannut itseään Snapchatiin kolmensadan (300) sekunnin edestä, mukavasti kaikki 10 sekunnin pätkissä. Hyvin oleellista ja kiinnostavaa, Jussin serkkupojan kaima, ei sitä voisi elääkään ilman selostustasti aamustasi, työmatkastasi, vessaistunnostasi, perseenkaivelusta tai yskimisestä. Saati sitten suusta vuotavasta sateenkaarivanasta. Olisi nämäkin kivat nopeat jutustelutuokiot ollut kiva laittaa Faceen tiivistettynä tekstinä. Mutta niin joo, se säästäisi liikaa aikaa arkipäivästä ja on noin muutenkin täysin eri asia. Ask.fm:ssä voi vielä kysellä parit kysymykset, taikka vaikka vastata itse muutamiin. Sähköpostit ehtinee lukemaan toisella hetkellä, kunhan on ensin tykännyt Pekka Poudasta moshpitissä.

Ruokaakin olisi hyvä tehdä jossain välissä. Chalatele carte a la HK:n blöö sziget olisi ihan hyvää, mutta sen valmistaminen mennee aikaa esilämmityksineen, shamaani-loitsuineen ja lautaselle millintarkasti asetteluun sellaiset neljä tuntia. Ei kai se niin haittaa, itse se syöminen vie vain sellaiset kolme minuuttia. Chalatele carte a la HK:n blöö sziget on niin saatanan hyvää, että se kannattaa tehdä joka päivä. Ja mieluiten kahdesti päivässä. Nam nam nam. Pitää muistaa ottaa Chalatele carte a la HK:n blöö szigetistä kuva sosiaaliseen mediaan. Ja mieluiten kahdesti päivässä, tietenkin.

Pitäisi lähteä tuttavien kanssa baariin yhdelle. Mikäs siinä sitten. Aijaa, normipäivä huomenna vai? Aina on pakko ottaa siinä tapauksessa. Vähän voi olla tylsää, kun kaikki tuijottaa puhelintaan WhatsAppien ja Messengerien viestien paukkuessa. Joku voisi sanoa olevan hiljaistakin. Omakin tasku saattaa naputtaa viesteistä, joita kanssaistujat pöydässä kirjoittavat WhattsApp-ryhmään, jonka kaikki jäsenet istuvat samaisessa pöydässä. Suun avaaminen ja äänen tuottaminen on liiaan nopeaa, järkevämmin voidaan kommunikoida puhelimella kirjoittamalla. Mitä parista typosta, tuo lisähaastetta lukemiseen ja viestin tulkitsemiseen. Aikaa on. Joku keikkakin varmaan samaisessa anniskeluravintolassa alkamassa. Kannattaa kuulemma katsoa. Esityksen alku myöhästyy pari tuntia teknisten vikojen vuoksi, mutta ei sen niin väliä.

Suotavaa olisi nukkuakin ennen töihin menoa. Onneksi ”yksien” jälkeinen päivä on aina normipäivä. Ja kuolemakin kuittaa univelat. Hyvin siinä ehtii vielä ”änärissä” hakkaamaan muutaman pelin ruotsalaista Larsia vastaan. Jos virtuaaliseen kiekon lätkimiseen kyllästyy, niin kai sitä voi Unchartedia tai Call Of Dutyä pelailla. Ja jos oikein innostuu, niin voi retroilla Nintendon kanssa Super Mariota.

Liikuntaakin pitäisi harrastaa, ainakin tohtorisedät ja fitnees-intoilijat niin väittävät. Lajeja on toki monta, mutta alkaa olemaan hankalaa mahduttaa niitä omaan aikatauluun. Kai sitä tunnin lenkin ehtii tekemään jossain välissä, yksi kpl sellaista päivää kohden mieluiten. Kuntosuunnistusta? No hitto, miksei vaikka sitäkin! Ryhmäjumpatkin on kuulemma aika pro juttu. Puulaakisählyä tai höntsäfutistakin voinee kokeilla parina päivänä viikossa, jos ehtii jonkun Game Of Thronesin jakson välillä, ellei sitten Jussin serkkupojan kaiman Snapchatia tule katseltua. Tai työt ole esteenä muulle elämälle.

Jaa niin, taloyhtiön ja ammattiliiton kokouksissakin pitäisi muistaa käydä. Onneksi niitä on sen verran harvoin, ehtii niihin valmistautua Breaking Badin ohella.

Pari hyvää kirjaakin on ilmestynyt. Muutaman romaanin lisäksi on tullut tukku elämänkertoja. Huhujen mukaan todellakin lukemisen arvoisia. Mutta niitä ei kannata lukea ennen kuin on Dan Brownin koko tuotannon lukenut, muuten ne elämänkerrat eivät avaudu täysin, eikä lukeminen silloin ole kokemuksen arvoinen.

Olisi paikallisen kiekkoporukan kotipelikin. Kyllä sitä on pakko mennä katsomaan. Voisi pelin aikana yrittää katsoa uusimman jakson Hottiksista. Tyhmä sarja, mutta pakko sitä on seurata. Paratiisihotelli ja Antti Holma Shown uusimmat jaksot on vielä katsomatta, mutta ne varmaan voi sitten pelin jälkeen katsoa. Ellei tule lähdettyä ”yksille” pelin jälkeen. Pelin aikana ei voi ”yksiä” ottaa, se ei ole sama asia kuin anniskeluravintolassa istuminen. Tai ehkä voi, mutta sitä ei lasketa sitten ”yksiksi”.

Lomareissu pitäisi tehdä? No hitto. Kyllä se pitää tehdä, mutta on syytä varmistaa, ettei puulakisählyssä ole peliviikonloppua. Ai on? Loma kannattaa viettääkin sitten tuossa naapurikunnan karavaanarialueella, ehtii välillä käydä pelissäkin. Ei sitä mihinkään etelään kannata mennä lomailemaan, samalla tavalla siellä kännit vedetään älypuhelin kädessä WhatsAppiin kommunikoiden. Hienoja maisemakuvia näkee kuitenkin Instagramista laittamalla tietyt #hästääg -koodit.



Parisuhteellekin pitää siunata aikaa. Mutta ei sitä nyt oikein ehdi, kun tässä on jo nyt vähän kiire ja kaikkea muuta ohjelmaa luvattuna. Laitan kivan emojin, niin kai tämä suhde on sillä viikon ajaksi taas kuitattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti