torstai 14. toukokuuta 2015

heikki helan torstai.

Kevät on minun mielestä aika lystikästä aikaa. En nyt osaa sanoa varmaksi, olisiko peräti suosikkivuodenaikani. Pidän talvesta paljon, mutta se alkaa olemaan niin kusisen lyhyt nykypäivänä. Vaikka en kasvihuoneilmiön zeitgeistiin uskokaan. Kesälläkin on liikaa ötököitä ja ampiaisia, syksy on itsemurhamaisen masentavaa. Eikä se kevätkään täydellinen ole. Mutta joo, ihan kiva kuitenkin.

Kevään ”hienous” luultavasti rinnastuu lapsuuteen ja nuoruuteen. Mitä pidemmälle kevät eteni, sitä todennäköisemmin myös lomakausi lähestyi. Ensin tuli pääsiäisen god-tier neljän (4) päivän viikonloppu, vapun mahdollisesti mahdollistama vapaapäivä ja vielä helatorstai. Ja helatorstai (joka on muuten nyt!) on jo kesäloman kynnyksellä. Ja voi helvetti sitä vitutuksen määrää, jos vappu osui lauantaille tai sunnuntaille. Vituttaahan se nykyäänkin yhtä paljon, kuin myös vituttaa itsenäisyyspäivän ja joulun osuminen viikonloppuun. Mutta syksyyn, jouluun ja kesään verrattuna kevät tarjoaa ainakin sen kolme ”pakollista” vapaapäivää arkityöstä. Siitä pidin lapsena ja siitä pidän myös yhä.

Onhan se sinänsä kivan näköistä myös nähdä luonnon herääminen. Kymmenen (10) vuotta sitten puolustusvoimissa Rova -leirillä luonnon heräämisen näki parhaiten. Kun leirin alussa lunta oli lonkan tietämille, oli kahden viikon päästä puut lähes koko vihreydessään.

No, onhan tämä kevä paikoitellen aneemistakin. Se talven ja kesän välimaasto saattaa roikkua liiankin pitkään elämän kyydissä mukana ja sitä saa tallustella viiden (5) sentin loskapaskassa. Puhumattakaan lämpötilojen heilahtelusta positiivisen ja negatiivisen välillä, mikä taas mahdollistaa autobingon pelaamisen ojanvierustoissa.


Summasummarum, ihan kivanlaista aikaa kevät on. Vielä kun jääkiekon MM-kisat saataisiin pian päätökseen, niin saadaan ne ylimääräiset pulsut pois katukuvasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti