sunnuntai 15. joulukuuta 2013

joulun kalenteri vol.2: 15. luukku.







Robert Pattinson on tullut tunnetuksi lähinnä vamppyyrilarppauksestaan. Ihmeellistä kyllä, tyyppi on tehnyt myös oikeitakin elokuvia. Näyttelijäntaidoista voi toki olla montaa mieltä.


Elämä on sirkus. Niin on joku joskus todennut. Ja näin se on tässäkin elokuvassa. ”Vettä Elefanteille” ajoittuu sotien väliseen aikaan Amerikassa, kiertävän sirkuksen parissa. Pattinsonin esittämä Jacob hyppää pummina junan kyytiin (saatana sentään, ensin imee ihmisten veret ja sitten vielä luopioi), joka sattuukin olemaan Benzinin veljesten sirkuksen juna. Sulavalla small talkilla Jacob pääsee kiertämään ja elämään sirkuselämää, mitä nyt yrittää välillä iskeä tirehtöörin vaimoketta.

Kolmiodraamahan tämä on. Rakkauselokuvakin periaatteessa. Yleensä en näille lämpene käytännössä yhtään, mutta tämän kanssa tapahtui poikkeus. Oliko syynä sitten poikkeava paikka salarakkaussuhteelle vai näyttelijänsuoritukset, en osaa varmaksi sanoa. Näyttelijöistä voi todellakin olla montaa mieltä. Siinä missä ”Kunniattomissa Paskiaisissa” loistanut Christoph Waltz tekee jälleen hienon suorituksen, on kilpakosija Pattinson... no, hän vain on. Ei toki kuse elokuvaa, mutta ehkä liikaa ”Twilightin” haamut (vamppyyrit) kalvaa uskottavuutta.

Kauhea letku.
”Vettä Elefanteille” ei ole maailman paras elokuva. Se ei ole lähimainkaan ”Titanicin” tasolla. No mutta, ei sen tarvitsekaan olla. Kuitenkin kiva ja yllättävä poikkeus.


IMDb arvostaa: 6,9
Kalmari arvostaa: 7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti